U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Ratatouille met gratins

35 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins
  • Parmezaanse kaas 150 gr.
  • 1 aubergine
  • Gehakte verse kruiden: tijm 20 gr., peterselie 20gr. en basilicum 20gr.
  • 2 courgettes
  • 4 middelgrote tomaten
  • Ruime ovenschaal
  • 2 rode uien
  • Oven
  • Knoflook-olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Was de tomaten, aubergine en courgette en schil de uien
  • Snijd alle groenten in plakjes van ongeveer 25mm.
  • Leg alle plakjes groenten 'dakpansgewijs' en afwisselend met de gratins in de ingevette ovenschaal
  • Besprenkel het geheel rijkelijk met de knoflook-olijfolie en de tijmblaadjes
  • Bak de gratinschotel in ongeveer 20 min. gaar
  • Bestrooi voor het serveren met gehakte basilicum, peterselie en verse geraspte parmezaanse kaas

 

Drinksuggestie: tomatensap (eventueel 'opgespiced' met wat Tabasco)

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 695 kcal
  • 47 g vet waarvan 27 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 27 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen